De ceea, te ajutam si pe tine sa-ti prepari acasa drobul preferat. Iata mai jos o reteta foarte usor de realizat de drob in aluat.
Ce ingrediente sunt necesare:
- organele de la un miel
- 4 oua
- 2 oua fierte (optional)
- 4 linguri de pesmet
- 100 g unt
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 2 cepe
- loboda
- sare, piper (după gust)
Pentru prepararea aluatului ai nevoie de:
- 250 g de faina
- 50 g unt
- doua oua
- sare (dupa gust).
Cum se prepara drobul
Maruntaiele de miel trebuie atent si bine curatate si spalate, dupa care le pui la fiert intr-o oala cu apa, la foc mic. Apa trebuie sa acopere maruntaiele. Mare atentie, cand maruntaiele dau in fiert trebuie neaparat aruncata spuma. In caz contrar, gustul produsului finit nu va mai fi la fel de bun.
Odata fierte, maruntaiele trebuie puse intr-o strecuratoare, dupa care le lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Se taie marunt si se pun intr-un vas mai mare.
Pentru a castiga timp, cat se fierb maruntaiele, este bine sa maruntesti verdeata. Toaca ceapa verde si caleste-o timp de trei-patru minute cu o lingura de ulei, cat sa se inmoaie, dupa care o lasi la racit.
Cand toate ingredientele semipreparate s-au racit, amesteca-le! Maruntaiele tocate se amesteca cu verdeata, cu ceapa, cu oualele batute bine, cu untul, cu pesmetul, sarea si piperul pana cand se obtine o pasta legata. Daca constati ca aceasta pasta este prea uscata, prea legata, atunci mai poti adauga un ou.
Cum se face aluatul
Framanta aluatul putin, in functie de nevoie se mai poate adauga faina, dupa care intinde o foaie, cu facaletul.
Pentru produsul finit ai nevoie si de o tava pentru drob, care poate fi aceeasi ca si cea pentru cozonac. In tava unsa in prealabil cu putin ulei se pune foaia de aluat. Partile de aluat care ies pe afara pot fi pastrate pentru a acoperi mai apoi drobul. Apoi toarna compozitia in tava.
Pentru un aspect deosebit mai poti adauga, la final si doua oua fierte, evident curatate de coaja. Niveleaza frumos compozitia, dupa care o poti acoperi cu partea de aluat ramasa in exteriorul tavii.
Pune-l la cuptor la foc mic si fii atent sa nu se arda.
Pofta buna!