Retete de Paste

#retete #garnitura #retete de paste #meniu de paste

Garnituri perfecte pentru felul principal de Paste

Daca nu stii ce garnituri sa pregatesti pentru masa de Paste, alege ingredientele de sezon si combina-le cu plante aromatice si condimente. Vei obtine o garnitura dietetica si gustoasa, usor de digerat.

Sparanghel cu rosii

Foloseste sparanghelul si rosiile proaspete pentru o garnitura de legume. Poti adauga nuci de pin si stafide sau ghimbir cu susan sau un sos din tarhon si lamaie. Pregateste rosiile cu ulei de masline, usturoi tocat, otet balsamic si branza de capra.

Sparanghel copt

Prajeste sau coace sparanghelul in ulei pana cand capata o culoare usor inchisa, pastrandu-si, totodata, prospetimea. Serveste-l, apoi, cu fasii de parmezan ras.

Morcovi cu salvie

Morcovii se potrivesc pentru orice preparat de Paste. Taie-i pe diagonala si pregateste-i intr-o tigaie cu unt, ulei de masline si frunze de salvie. Adauga sare si piper dupa gust.

Morcovi glazurati

Curata bine morcovii si pastreaza 2 cm din codita verde. Pregateste pentru acestia o glazura din lamaie si miere, apoi garniseste morcovii cu patrunjel proaspat.

Broccoli cu unt si lamaie

Opareste buchetelele de broccoli, apoi scurge-le foarte bine de apa. Pregateste un sos din unt, coaja si suc de lamaie, sare si piper. Toarna sosul peste broccoli chiar inainte de a servi aceasta garnitura.

Gratin din branza Asagio, cartofi si bacon

Gratin este o tehnica de gatit si un preparat disponibil in mai multe variante, in functie de ingrediente. Foloseste cartofi, bacon, ceapa, branza Asagio, arpagic, gaina si lapte degresat pentru a pregati un gratin dietetic. Facuta la cuptor, aceasta garnitura va fi apetisanta si hranitoare.

Mazare cu bacon italienesc

Prajeste niste bacon italienesc (pancetta) intr-o tigaie cu ulei, apoi scurge-l bine. Adauga niste ceapa si cativa fulgi de ardei iute in tigaie. Pune mazarea si incalzeste. Serveste garnitura de mazare cu bucatelele de bacon.

Cartofi copti

Taie cartofii in cuburi mari, fierbe-i in apa cu sare 10 minute si scurge-i bine. Amesteca-i, apoi, cu ulei de canola si coace-i in cuptor. Serveste-i cu un sos de unt cu patrunjel, cimbru si rozmarin.

foto : cookinglight.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului