Mielul cu cartofi la cuptor este un preparat delicios, ideal pentru masa de sarbatoare de Paste. Se serveste ca atare, cald, cu putin sos din tava.
Ingrediente pentru mielul cu cartofi la cuptor
8 cotlete de miel
50 ml ulei de masline
2 cepe tocate
3 catei de usturoi
5 grame salvie
700 grame cartofi curatati si feliati
1 litru supa de pui
sare
piper.
Cum se prepara mielul cu cartofi la cuptor
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tigaie incinge uleiul si prajeste cotletele pe ambele parti. Cand sunt gata, aseaza cotletele intr-o tava si presara pe deasupra sare si piper.
In aceeasi tigaie in care ai prajit mielul, caleste ceapa si usturoiul si apoi presara peste cotletele de miel din tava. Pe deasupra mai presara si salvia uscata.
Peste miel aseaza rondelele de cartofi si toarna supa. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 90 de minute. Scoate folia de aluminiu si mai lasa la cuptor inca 30 de minute.
Cum se serveste mielul cu cartofi la cuptor
Mielul cu cartofi la cuptor se servesc ca atare.
#miel #retete #cartofi #retete de paste #carne #carne de miel # miel la cuptor
Miel cu cartofi la cuptor
Miel cu cartofi la cuptor Mielul cu cartofi la cuptor este un preparat delicios, ideal pentru masa de sarbatoare de Paste. Se serveste ca atare, cald, cu putin sos din tava.- 2012-04-03 2012-04-03
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa