- 450 g de zahar
- 1 ceasca de unt de arahide
- 1/4 ceasca de unt
- 1 lingura de lapte
- 240 g de ciocolata neagra
- 1 lingura de margarina
Amesteca zaharul cu untul de arahide, laptele si untul obisnuit si omogenizeaza compozitia. Formeaza oua mici din aluat si pune-le la racit in frigider, timp de o ora.
Taie ciocolata in bucati mici si topeste-o alaturi de margarina, la caldura medie. Scufunda ouale in glazura, unul cate unul, cu ajutorul unei furculite sau al unor betisoare pentru frigarui. Asaza-le sa se usuce pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Poti decora ouale de Paste cu unt de arahide si bombonele mici speciale pentru ornat (improvizeaza cu orice ingredient de menaj ti se pare potrivit). Serveste-le alaturi de un pahar de lapte caldut sau de o cafea cu scortisoara.
Foto: favfamilyrecipes.com