Painea delicioasa pentru masa de Paste arata atat de bine, incat o poti folosi si pe post de decor. In plus, e foarte pufoasa si gustoasa!

Ingrediente pentru paine delicioasa pentru masa de Paste

  • 2 1/2 cesti de faina
  • 1/4 ceasca de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 7 g de drojdie uscata
  • 2/3 ceasca de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 oua
  • 5 oua vopsite
  • 2 linguri de unt topit

Cum se prepara painea delicioasa pentru masa de Paste

Amesteca o ceasca de faina cu zaharul, sarea si drojdia. Intr-o cratita mica, amesteca laptele si untul si incalzeste-le, dar nu le fierbe. Adauga treptat laptele in mixul cu faina, amestecand constant. Incorporeaza 2 oua si 1/2 ceasca de faina. La sfarsit, adauga faina ramasa, putin cate putin, amestecand constant. Presara faina pe un blat neted si framanta coca pana cand devine elastica, timp de 8-10 minute.

Unge cu ulei un bol mare si lasa coca la dospit in el timp de o ora.

Imparte coca in doua parti egale si ruleaza-le. Rasuceste-le si asaza-le intr-o forma circulara. Cu ajutorul unei linguri formeaza "cuiburi" care sa aiba forma unor oua.

Coace painea in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45 de minute, apoi unge-o cu untul topit. Mai las-o la copt inca 50-55 de minute.

Cum se serveste painea delicioasa pentru masa de Paste

Painea delicioasa pentru masa de Paste se serveste cu orice alt preparat specific acestei sarbatori si este foarte gustoasa chiar si dupa ce s-a racit. Se potriveste de minune cu drobul. Inainte sa o servesti, decoreaz-o cu ouale vopsite.

Sursa foto: culicurious.com

  •   2014-04-11
  •  

Articol scris de

Sinziana Patru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.