Retete de Paste

#pasca dietetica #retete pasca #pasca

Pasca fara aluat, perfecta pentru cei care tin dieta

Doar pentru ca esti la dieta, nu inseamna ca trebuie sa eviti sa consumi preparate traditionale de Paste. Trebuie doar sa le adaptezi stilului tau de viata si dietei. Iata o reteta de pasca fara aluat!

Ingrediente pentru pasca fara aluat

  • 1kg branza de vaci grasa
  • 150 g smantana
  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 180 g unt, la temperatura camerei
  • 150 g stafide
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 fiole esenta de vanilie

Cum se prepara pasca fara aluat

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

Separa ouale. Intr-un bol adauga galbenusurile impreuna cu zaharul, untul si sarea si mixeaza bine pana obtii o spuma omogena, iar zaharul se topeste. Incorporeaza apoi branza si smantana.

Separat, intr-un bol amesteca faina cu praful de copt. Adauga amestecul peste cel de branza si continua sa mizezi. Incorporeaza apoi coaja de portocala si de lamaie si esenta de vanilie.

Bate albusurile spuma tare. Adauga-le peste amestecul de branza, amestecand usor pana cand se incorporeaza. La final adauga stafidele.

Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace pasca timp de 45-50 de minute. Las-o sa se raceasca complet, apoi pastreaz-o infrigider. Pasca se serveste rece.

Sursa foto: bucataras.ro

  •   2016-04-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii