Retete de Paste

#placinta de miel #retete miel #retete paste #placinta #miel

Placinta cu carne de miel, ideala pentru masa de Paste

Iti plac placintele? Atunci terbuie sa incerci o placinta cu carne de miel, pentru masa de Paste. Este usor de preparat si extrem de gustoasa. Toata familia o va adora.

Ingrediente pentru placinta cu carne de miel

  • 800 g carne de miel, tocata
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 3 ardei grasi de culori diferite
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 150 ml vin
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1-2 crengute de rozmarin
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper

Cum se prepara placinta cu carne de miel

Taie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline. Cand incepe sa se inmoaie adauga si carnea de miel. Asezoneaza cu sare si piper si caleste totul timp de 2-3 minute.

Adauga apoi morcovul ras si lasa totul sa se caleasca timp de alte 5 minute sau pana cand toata zeama lasata de carne si legume se evapora. Stnge totul cu vin, mai lasa sa dea in clocot pana cand alcoolul se evapora, apoi stinge focul si lasa carnea sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp curata ardeii si verdeturile si toaca-le marunt. Rozmarinul se curata si el de pe crenguta si se toaca marunt. Adauga totul peste carnea racita, impreuna cu ouale batute si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tava pentru copt adauga un strat de aluat. Toarna apoi compozitia pentru placinta si acopera cu aluatul ramas.Formeaza cateva gauri in stratul de aluat de la suprafata.

Separat, intr-un bol, adauga cele doua galbenusuri si bate-le bine. Asezoneaza cu sare si piper si unge aluatul. Coace placinta timp de 40 de minute, la cuptorul preincalzit la 180oC.

Cum se serveste placinta cu carne de miel

Serveste placinta cu carne de miel calda, alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin rosu.

Sursa foto: taste.com.au

  •   2017-04-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii