Ingrediente pentru pulpa de miel la cuptor
- 2 kg pulpa de miel
- 10-12 cartofi noi mici
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 cana de vin rosu sec
- 4 rosii medii
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 3 crengute de cimbru
- sare
- piper
Cum se prepara pulpa de miel la cuptor
Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline. Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel.
Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.
Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte.
Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Cum se serveste pulpa de miel la cuptor
Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.
Sursa foto: jurnaluldenordvest.ro