Ingrediente pentru tort pufos de Paste
- 6 linguri de cacao
- 6 linguri de apa fierbinte
- 1 1/2 ceasca de faina
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 12 linguri de unt
- 1 ceasca si 1 lingura de zahar
- 2 oua
- 2 lingurite de vanilie
- 1/2 ceasca de smantana pentru frisca
- 450 g de unt
- 450 g de crema de bezea
- 1 ceasca de zahar
- 1 ceasca de fulgi de nuca de cocos indulciti
- colorant alimentar roz sub forma de gel
Cum se prepara tortul pufos de Paste
Pasul 1. Unge o tava cu fundul rotunjit cu unt vegetal sau margarina si acoper-o cu faina.
Pasul 2. Amesteca apa fierbinte cu cacao si intr-un alt bol separat amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea.
Pasul 3. Topeste untul alaturi de zahar intr-o cratita, la temperatura medie si lasa amestecul la racit. Adauga ouale, vanilia si mixul de cacao si omogenizeaza compozitia. Adauga alternativ faina si smantana pentru frisca, amestecand constant cu ajutorul unui mixer.
Pasul 4. Pune amestecul in tava pregatita si coace-l timp de o ora in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Lasa-l sa se raceasca si dupa aceea scobeste in el astfel incat sa faci loc pentru crema de nalbe.
Pasul 5. Amesteca untul in recipientul pentru mixer si adauga crema de bezea. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, umple blatul pe dedesubt. Adauga zaharul ramas si colorantul roz in compozitia ramasa, amesteca-le bine si acopera tortul cu aceasta.
Pasul 6. Intr-un bol de marime medie, amesteca fulgii de nuca de cocos cu putin colorant. Adauga-i peste glazura de bezea.
Cum se serveste tortul pufos de Paste
Tortul pufos de Paste este un desert destul de dulce, asa ca bautura potrivita pentru acesta este apa minerala. Il poti servi si alaturi de un ceai englezesc neindulcit si imbunatatit cu lapte.
Sursa foto: huffingtonpost.com