De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca aperitivele. Pe langa ouale vopsite si drobul de miel, trebuie sa servesti musafirii si cu alte apreitive apetisante. Iata trei retetete pe care cu siguranta le vor aprecia.
1. Oua umplute cu peste
Sursa foto: clickpoftabuna.ro
Ingrediente:
- 12 oua fierte tari
- 3 linguri peste afumat (curatat si tocat cat mai marunt posibil)
- mustar
- maioneza preparata in casa
- putina zeama de lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara:
Taie ouale in jumatate si, cu grija, scoate-le galbenusul. Adauga galbenusurile intr-un bol incapator, pentru mixer si paseaza-le bine cu ajutorul unei furculite. Adauga peste acestea pestele, o lingurita de mustar (sau dupa gust) si mixeaza bine cu ajutorul mixerului, pana obtii o pasta. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper si adauga putina zeama de lamaie.
Umple ouale cu compozitia obtinuta si adauga desupra un strat fin de maioneza. Decoreaza ouale cu verdeata, dupa preferinte.
Citeste si:
Reteta bunicii: Cum sa prepari cel mai bun drob de miel
Cum poti verifica daca ouale de Paste sunt proaspete
Tu stii cum sa fierbi corect ouale de Paste? 4 pasi pe care trebuie sa-i urmezi
2. Salata a la russe
Sursa foto: crate.biz
Ingrediente:
- 5 morcovi mari
- 2 radacini de pastarnac
- 2-3 radacini de patrunjel
- 1/2 telina
- 500 g cartofi
- castraveti murati in otet (dupa gust)
- gogosari murati in otet (dupa gust)
- maioneza
- mustar
- sare
- piper
Cum se prepara:
Curata morcovul, pastarnacul, patrunjelul si telina de coaja, spala-le bine si pune-le la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Separat, in alta oala, pune la fiert cartofii, intregi, necuratati de coaja.
Cand legumele s-au fiert, scoate-le din apa si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei. Curata apoi cartofii de coaja si taie toate legumele in cubulete mici si adauga-le intr-un castron incapator.
La final taie castravetii murati si/sau gogosarii in cubulete de aceleasi dimensiuni. Inainte de a-i adauga peste salata stoarce-i de zeama in surplus. Amesteca bine legumele si gusta salata. Daca iti place acra mai adauga castraveti sau gogosari.
Adauga peste salata o linfura, doua de mustar si 3-4 linguri de maioneza. Amesteca foarte bine. Daca este necesar mai adauga maioneza. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Pune salata pe un platou si niveleaza-o pentru a obtine forma dorita. Adauga putina maioneza deasupra si intinde-o intr-un strat fin pentru a inveli salata. Orneaz-o dupa preferinte cu masline, patrunjel, chives sau orice alte legume doresti.
3. Salata de macrou afumat, cu maioneza
Sursa foto: clickpoftabuna.ro
Ingrediente:
- 1 macrou afumat
- 2 cepe mari
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de marar
- maioneza
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara:
Curata pestele de piele si oase si taie-l bucatele marunte.
Curata ceapa si mararul si spala-le bine. Taie-le apoi cat mai marunt si adauga-le peste macrou. Amesteca usor, apoi adauga maioneza. Cantitatea de maioneza o poti adauga dupa preferinte.
Amesteca totul foarte bine, apoi asezoneaza dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie.
Sursa foto principala: digi24.ro