Sarbatoarea Pastelui este un bun prilej pentru ca membrii familiei sa se adune in jurul mesei si sa guste din bucatele pregatite cu drag.
Daca in privinta preparatelor clasice, cum ar fi drobul, cozonacul, ouale rosii sau ciorba de miel nu mai avem nimic de adaugat, cand vine vorba de dulciuri, poate ai nevoie de cateva sugestii.
Iti prezentam in continuare cateva retete de dulciuri, cu tematica pascala.
1. Biscuiti de Paste
Biscuitii de Paste se pot face sub forma de puisori, ou sau chiar iepurasi, daca aveti forme speciale de fursecuri. Avantajul principal pentru aceste dulciuri se refera la faptul ca pot fi pastrate mai multe zile, in cutii de tabla.
2. Briose cu oua de Paste
Briosele cu oua de Paste nu sunt deloc greu de facut si au un aer festiv, potrivit cu sarbatoarea Invierii.
3. Oua cu nuca de cocos
Fireste, nu este vorba de ouale de gaina, ci de niste trufe, sub forma de ou, care arata foarte bine printre platourile cu bunatati. Sunt usor de preparat, iar cei mici vor fi incantati de acest desert.
4. Oua de Paste cu cirese
Un desert ciocolatos, cu nuca si crema de vanilie este tot ce ti-ai dori cu aceasta ocazie. Ouale de ciocolata cu cirese se prepara rapid si, cu siguranta le vei pregati si cu alte ocazii.
5. Fursecuri de Paste
Pentru ca fursecurile se pot pregati cu cateva zile inainte, ca sa nu te aglomerezi, poti alege sa pregatesti acest desert.
Sunt potrivite alaturi de cafeaua servita invitatilor sau ca gustari intre mese.
6. Pasca de Paste cu stafide
Pe masa traditionala de Paste nu poate lipsi pasca, desertul cu valoare simbolica, pe care crestinii il savureaza imediat dupa ce au primit anafura bisericeasca.
Daca nu ai gasit inca o reteta potrivita de pasca, iti propunem sa incerci varianta noastra, Pasca de Paste cu stafide.
7. Budinca de Paste cu migdale
Budinca cu migdale este un preparat deosebit si te scoate din incurcatura atunci cand invitatii sunt prezenti in numar mare.
Se prepara in aproximativ o ora si este suficienta pentru circa 10-12 invitati.
foto : cupcakescouturemb.com