Retete de Paste

#cotlet miel #retete miel #retete paste #miel

Cotlet de miel cu fenicul, rubarba si capsune

Mielul este nelipsit de pe masa romanilor in perioada Sarbatorilor Pascale. Poti prepara o reteta simpla si dietetica de miel, pe care toti o vor adora. Iata cat este de simplu!

Ingrediente pentru cotletul de miel cu fenicul, rubarba si capsune

  • 700 ml supa de legume, nesarata
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 55 g zahar
  • 450 g tije de rubarba proaspata, taiata in bucati de aproximativ 5 cm.
  • 900g capsune proaspete
  • 3 linguri ulei de masline
  • 900 g cotlete de miel
  • 2 linguri oregano proaspat, tocat marunt
  • 2 linguri cimbru proaspat, tocat marunt
  • 2 lingurite sare kosher
  • 1 si 1/4 lingurite piper negru, proaspat pisat
  • 2 bulbi de fenicul, curatat si taiat in 16 felii
  • frunze de fenicul (optional)

Cum se prepara cotletul de miel cu fenicul, rubarba si capsune

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Intr-un vas incapator pentru prepararea sosurilor adauga supa, 2 linguri de zahar, jumatate din cantitatea de rubarba si jumatate din cantitatea de capsune. Acopera oala si adu totul la punctul de fierbere, apoi redu focul la minim si lasa sosul sa fiarba timp de 15 minute. Strecoara apoi sosul printr-o sita fina, pastrand zeama clara si aruncand resturile.

Intr-o tigaie incapatoare ce poate fi adaugata la cuptor pune la incins doua linguri de ulei de masline. Unge mielul cu uleiul ramas si presara peste acesta o lingurita si jumatate de sare, o lingurita de piper si continua sa masezi foarte bine cotletul astfel incat sarea sa patrunda in carne si piperul sa se distribuie uniform pe aceasta. Presara apoi oregano si cimbrul tocate marunt

Pune cotletul in tigaie si prajeste-l la foc mare intorcandu-l ocazional, pana se rumeneste pe toate partile (8-10 minute). Adauga apoi feniculul pe langa miel si pune totul la cuptor. Coace totul timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand carnea ajunge la temperatura de 55oC in mijloc iar feniculul incepe sa se rumeneasca.

Scoate tava din cuptor si transfera mielul pe un blat de lemn, apoi taie-l bucati. Pune feniculul pe un platou si pastreaza doua linguri din sosul ramas in tigaie, indeparteaza restul. Adauga in tigaie rubarba ramasa si caleste-o timp de doua-trei minute. Peste aceasta, adauga apoi capsunele sarea si zaharul ramase si amesteca bine. Coace totul timp de 5 minute la cuptorul incins la 180oC. Adauga totul peste feniculul copt si amesteca foarte usor pentru a nu zdrobi capsunele.

Pe un platou, pune bucatile de miel taiate si adauga garnitura. Picura cate putin sos peste carne si adauga restul sosului intr-o sosiera, pentru a-l servi la masa alaturi de miel.

Cum se serveste cotletul de miel cu fenicul, rubarba si capsune

Serveste cotletul de miel cu fenicul, rubarba si capsune ca atare sau alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului