Prajitura cu branza si lamaie este un desert delicios, racoritor si usor de facut, perfect pentru masa de Paste.
Ingrediente pentru prajitura cu branza si lamaie
- 280 g de zahar alb
- 50 g de unt
- 90 g de faina de grau
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 5 oua
- 450 g de branza de vaci
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 150 ml de smantana
- 75 g de stafide
- zahar pudra
Cum se prepara prajitura cu branza si lamaie
Unge o tava cu ulei si acoper-o cu hartie pentru copt. Amesteca zaharul cu untul si adauga o jumatate din cantitatea de faina, un ou, praful de copt si putina zeama de lamaie. Asaza compozitia in tava.
Separa galbenusurile de albusuri la cele 4 oua ramase si incorporeaza galbenusurile in branza, alaturi de zahar si de restul de faina. Amesteca-le cu ajutorul unui mixer si incorporeaza coaja rasa de lamaie, zeama ramasa de lamaie si stafidele, dupa ce le-ai inmuiat in apa calduta.
Asaza crema de branza peste aluat si baga prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Las-o la copt timp de 40-50 de minute.
Cum se serveste prajitura cu branza si lamaie
Prajitura cu branza si lamaie se serveste la temperatura camerei sau rece, alaturi de un pahar de suc proaspat de portocale.
Sursa foto: freefoodboston.wordpress.com