Retete de Paste

#retete paste #retete pasca #aluat pasca # umplutura pasca

5 trucuri pentru o pasca perfecta

Pasca reprezinta desertul traditional de Paste atat al romanilor, cat al altor tari crestine, care celebreaza Invierea Domnului. Umpluta in mod traditional cu branza si stafide, delicioasa pasca nu este intotdeauna la indemana oricui vrea sa o prepare.
 
La fel ca si cozonacul, aceasta prajitura pascala trebuie sa respecte cateva reguli esentiale pentru a creste, a iesi pufoasa si a avea gustul delicios... ca la mama acasa! Foloseste cateva trucuri simple care te ajuta sa pui pe masa de sarbatori o pasca perfecta!

1. Activeaza drojdia cu zahar!

Unul dintre secretele aluatului de pasca sta in modul in care creste, care depinde in mare masura de drojdia folosita in reteta. Desi drojdia are nevoie doar de putina apa calda pentru a se activa si a-si face "treaba", unii bucatari sustin ca adaugarea unei lingurite rase de zahar in acest amestec face minuni pentru aluatul tau.

2. Foloseste mai putine galbenusuri!

Galbenusurile sunt esentiale in pasca, insa este indicat sa fie folosite cu mai multa zgarcenie, intrucat ingreuneaza foarte mult aluatul. Asa ca, inainte de a da vina pe drojdie pentru aluatul nedospit, asigura-te ca nu ai pus prea multe galbenusuri.

3. Freaca galbenusurile cu putina sare!

Galbenusurile din compozitia aluatului sunt responsabile nu doar pentru textura si gust, ci si pentru culoarea aurie pe care o capata pasca, la final. Daca vrei ca aluatul sa iasa galben, freaca galbenusurile cu putina sare, inainte de a le adauga in compozitie.

4. Drege umplutura prea moale cu putin gris!

Ai amestecat branza de vaci cu zaharul, ouale si stafidele, dar constati ca este un pic cam lichida? Nu te grabi sa o arunci! Adauga 1-2 linguri de gris in compozitia de branza. Acesta o va ajuta sa se lege mai bine si sa nu se reverse in cuptor.

5. Tavaleste stafidele prin faina!

Probabil ai observat ca atunci cand tai pasca, stafidele tind sa se adune toate la un loc, la fundul prajiturii si sa strice aspectul acesteia. Tind sa alunece la fundul umpluturii, intrucat sunt grele. Insa daca le tavalesti putin prin faina, inainte de a le adauga in branza, se vor rasfira frumos in toata compozitia si vor arata minunat in feliile de pasca pe care le vei servi celor dragi.

Foto: Roxanashomebaking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului