Daca nu ai timp sa pregatesti toate preparatele pentru masa de Paste, poti recurge la trucul de a face doua preparate intr-unul singur. Iti recomandam o pasca de ciocolata, care iti va servi si ca desert.
Ingrediente pentru pasca de ciocolata:
Pentru blat:
250 g faina
125 g margarina
1 ou
70 g zahar
1 praf sare
margarina pentru uns forma
Pentru umplutura:
100 g ciocolata neagra menaj
2 linguri cacao
2 linguri faina
200 ml lapte
4 oua
100 g margarina
1 plic vanilie
Cum se prepara pasca de ciocolata:
Amesteca faina, margarina, oul, zaharul si un praf de sare pana cand obtii un aluat elastic, pe care il pui la dospit 30 de minute. Intinde-l apoi intr-o foaie mai groasa si pune-l intr-o tava rotunda de copt, tapetata cu hartie.
Topeste ciocolata la bain-marie, adauga peste ea margarina, cacaua si vanilia. Toarna peste ele treptat si laptele si amesteca pana se ingroasa. Separat, bate ouale cu zaharul si adauga peste ele ciocolata.
Pune aluatul la cuptor aproximativ 15 minute, apoi scoate-l si toarna peste el umplutura de ciocolata si baga-l din nou la cuptor pentru 25 de minute.
Cum se serveste pasca de ciocolata:
Pasca de ciocolata se serveste cu zahar pudra, decorata cu nuci sau migdale.
Sursa foto: balthazarbakery.com
#pasca #deserturi paste #preparate paste #pasca de ciocolata
Desert de Paste: Pasca cu ciocolata
Desert de Paste: Pasca cu ciocolata Daca nu ai timp sa pregatesti toate preparatele pentru masa de Paste, poti recurge la trucul de a face doua preparate intr-unul singur. Iti recomandam o pasca de ciocolata, care iti va servi si ca desert.- 2013-05-03 2013-05-03
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa