Pentru drobul de miel ai nevoie de: un pachet de organe de miel (se gasesc in orice magazin), pulpa de miel, otet de mere, cimbru, doua legaturi de ceapa verde, foi de dafin, 5 legaturi de marar, 5 legaturi de patrunjel, 9 oua, prapur de miel, sare si piper dupa gust.
Primul lucru de care trebuie sa tii cont daca te apuci de aceasta reteta este ca prapurul de miel trebuie tinut in apa cateva minute bune, pentru a lucra usor cu el. Se spala, de asemenea, foarte bine restul organelor.
Taie apoi organele, insa nu include venele deoarece pot da un gust neplacut preparatului.
Florin Dumitrescu sustine ca poti fierbe organele fie intregi fie taiate cubulete. Dupa fierbere acestea vor fi tocate la masina de tocat carne.
In apa in care fierbi organele adauga putin otet, cimbru si foi de de dafin. Acestea se fierb pana cand sunt bine patrunse.
Se toaca apoi organele, mai putin ficatul, care trebuie tocat cubulete mici cu ajutorul cutitului, pentru consistenta. Se toaca marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul si se adauga peste organele tocate impreuna cu restul ingredientelor. Se amesteca foarte bine, pana la omogenizare. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se asaza prapurul in tava unsa cu ulei si se adauga umplutura. Se inveleste cu restul de prapur. Se coace totul la 160 de grade timp de o ora jumate - doua ore, sau pana cand este gata.
Sursa foto: a1.ro