Ingrediente pentru ciorba de miel
- 1 kg de carne slaba de miel (pulpa)
- 1-2 cepe mari
- o radacina de telina mica
- 3 morcovi medii
- 1 pastarnac
- 1/2 de ardei gras
- 50 g de orez
- 500 g de smantana grasa
- o radacina de patrunjel
- crengute de leustean verde
- frunze de tarhon
- patrunjel uscat
- sare
- piper
Cum se prepara ciorba de miel
Opareste carnea de miel inainte de a te apuca sa prepari ciorba, pentru a elimina mirosul neplacut. Schimba apa si pune carnea la fiert, dupa ce ai taiat-o cubulete. Toaca ceapa marunt si calest-o intr-o tigaie, apoi adaug-o in cioba. Taie si celelalte legume in cubulete si pune-le in ciorba.
Fierbe orezul separat, scurge-l si adauga-l in ciorba spre sfarsit, odata cu tarhonul, leusteanul si patrunjelul uscat. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga smantana treptat, pentru a nu forma cocoloase.
Cum se serveste ciorba de miel
Ciorba de miel se serveste fierbinte, cu multa verdeata proaspata. Pentru un plus de efect, o poti servi in boluri comestibile din aluat de paine.
Sursa foto: whatscookinginyourworld.blogspot.com