Retete de Paste

#ciorba #retete de paste #retete paste #retete miel #ciorba de miel

Reteta traditionala pentru masa de Paste: ciorba de miel

Ciorba de miel este un preparat traditional care nu poate lipsi din meniul de Paste. Este foarte gustoasa si satioasa si se prepara usor.

Ingrediente pentru ciorba de miel

  • 1 kg de carne slaba de miel (pulpa)
  • 1-2 cepe mari
  • o radacina de telina mica
  • 3 morcovi medii
  • 1 pastarnac
  • 1/2 de ardei gras
  • 50 g de orez
  • 500 g de smantana grasa
  • o radacina de patrunjel
  • crengute de leustean verde
  • frunze de tarhon
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper

Cum se prepara ciorba de miel

Opareste carnea de miel inainte de a te apuca sa prepari ciorba, pentru a elimina mirosul neplacut. Schimba apa si pune carnea la fiert, dupa ce ai taiat-o cubulete. Toaca ceapa marunt si calest-o intr-o tigaie, apoi adaug-o in cioba. Taie si celelalte legume in cubulete si pune-le in ciorba.

Fierbe orezul separat, scurge-l si adauga-l in ciorba spre sfarsit, odata cu tarhonul, leusteanul si patrunjelul uscat. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga smantana treptat, pentru a nu forma cocoloase.

Cum se serveste ciorba de miel

Ciorba de miel se serveste fierbinte, cu multa verdeata proaspata. Pentru un plus de efect, o poti servi in boluri comestibile din aluat de paine.

Sursa foto: whatscookinginyourworld.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului