Retete de Paste

# maioneza vegana # reteta maioneza #retete paste #maioneza

Cea mai simpla reteta de maioneza vegana

Maioneza este un preparat adorat, dar ingrat. Plin de grasimi, a ajuns sa fie evitat, desi este esential in a da gustul retetelor, inclusiv sau mai ales de Paste. Fie ca vorbim de salata boeuf, de oua umplute, salata de peste sau salata a la Rousse, maioneza este un deliciu ravnit. Pentru a nu renunta complet la el, specialistii in preparate sanatoase de la Vegis.ro au reinventat reteta clasica de maioneza si au creat (si testat) o varianta vegana si mult mai pritenoasa cu silueta. Si sanatatea in general. 

Ingrediente pentru 460g:
- 220ml ulei (de măsline, semințe de struguri sau de floarea soarelui nerafinat); 
- 120ml lapte de soia neîndulcit;
- 2 lingurițe oțet din cidru de mere (sau zeamă de lămâie);
- 1 linguriță de muștar;
- sare după gust;

Mod de preparare:
1. Amestecă toate ingredientele în blender, cu excepția uleiului.
2. Adaugă treptat uleiul până obții o compoziție groasă. 
3. Dacă maioneza este prea groasă mai poți adăuga puțin lapte, iar dacă este prea subțire, puțin ulei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare