Maioneza este un preparat adorat, dar ingrat. Plin de grasimi, a ajuns sa fie evitat, desi este esential in a da gustul retetelor, inclusiv sau mai ales de Paste. Fie ca vorbim de salata boeuf, de oua umplute, salata de peste sau salata a la Rousse, maioneza este un deliciu ravnit. Pentru a nu renunta complet la el, specialistii in preparate sanatoase de la Vegis.ro au reinventat reteta clasica de maioneza si au creat (si testat) o varianta vegana si mult mai pritenoasa cu silueta. Si sanatatea in general.
Ingrediente pentru 460g:
- 220ml ulei (de măsline, semințe de struguri sau de floarea soarelui nerafinat);
- 120ml lapte de soia neîndulcit;
- 2 lingurițe oțet din cidru de mere (sau zeamă de lămâie);
- 1 linguriță de muștar;
- sare după gust;
Mod de preparare:
1. Amestecă toate ingredientele în blender, cu excepția uleiului.
2. Adaugă treptat uleiul până obții o compoziție groasă.
3. Dacă maioneza este prea groasă mai poți adăuga puțin lapte, iar dacă este prea subțire, puțin ulei.
# maioneza vegana # reteta maioneza #retete paste #maioneza
Cea mai simpla reteta de maioneza vegana
Cea mai simpla reteta de maioneza vegana Maioneza este un preparat adorat, dar ingrat. Plin de grasimi, a ajuns sa fie evitat, desi este esential in a da gustul retetelor, inclusiv sau mai ales de Paste. Fie ca vorbim de salata boeuf, de oua umplute, salata de peste sau salata a la Rousse, maioneza este un deliciu ravnit. Pentru a nu renunta complet la el, specialistii in preparate sanatoase de la Vegis.ro au reinventat reteta clasica de maioneza si au creat (si testat) o varianta vegana si mult mai pritenoasa cu silueta. Si sanatatea in general.- 2019-04-25 2019-04-25
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa