Retete de Paste

#rulada #retete #mac #retete de paste #deserturi #rulada cu mac

Rulada cu mac

Rulada cu mac este gustoasa si aromata, ideala pentru masa de Paste. Se prepara repede si se serveste ca atare.

Ingrediente pentru rulada cu mac


250 grame faina
1 lingurita miere
sare
50 grame unt
90 ml lapte caldut
15 grame drojdie
1 ou
coaja de portocala.

Pentru umplutura:

50 grame stafide
20 ml rom
125 grame mac
40 grame miere
coaja de portocala.

Cum se prepara rulada cu mac

Intr-un bol amesteca faina cu sare si zahar. Adauga untul si amesteca pana obtii un aluat sfaramicios. Dizolva drojdia in lapte si adauga intr-o adancitura pe care o faci in aluat. Adauga si oul si amesteca, pana obtii un aluat moale si elastic. Lasa aluatul la dospit.

Pentru umplutura toarna peste mac apa clocotita si lasa asa 15 minute, dupa care il scurgi bine. Stafidele stau si ele la inmuiat in rom. Le scurgi bine si le amesteci cu mierea si coaja rasa de portocala, intr-o cratita pe foc.

Cand mierea s-a topit adauga macul si lasa pe foc 10 minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

Intinde aluatul si unge cu umplutura de mac. Ruleaza si apoi lasa la dospit inca o ora, in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Unge rulada cu galbenus si presara putin mac. Da la cuptor timp de 40 de minute.

Cum se serveste rulada cu mac

Rulada cu mac se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare