Ingrediente pentru tortul de Paste in forma de miel
- 2 1/4 ceasca de faina
- 2 1/2 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1 1/4 ceasca de zahar alb
- 1/2 ceasca de unt
- 1 ceasca de lapte
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 4 albusuri de ou
Cum se prepara tortul pentru Paste in forma de miel
Ai nevoie de un mulaj pentru acest tort, pe care sa il tapetezi cu unt si cu faina. Amesteca sarea si praful de copt cu faina si cerne-le impreuna.
Intr-un alt bol, amesteca untul cu zaharul si incorporeaza alternativ mixul de faina si laptele in acest amestec. Adauga esenta de vanilie si omogenizeaza compozitia.
Bate albusurile de ou si incorporeaza-le treptat in aluat, pentru a-l deschide la culoare. Adauga aluatul in forma cu ajutorul unei spatule speciale si coace-l timp de o ora in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Nu il scoate din forma decat dupa ce l-ai lasat o jumatate de ora la racit.
Cum se serveste tortul pentru Paste in forma de miel
Acopera blatul cu o glazura sau cu un topping la alegere si decoreaza tortul, folosindu-ti imaginatia cu orice iti trece prin cap, astfel incat sa arate ca un miel veritabil. Serveste-l la temperatura camerei.
Sursa foto: attheamericantable.com