Retete de Paste

#miel paste #retete miel #stufat de miel #friptura de miel #miel

Stufat de miel

 

Stufatul de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paste. Mai ales ca se prepara foarte usor.

Ingrediente:

1 kg carne de miel

100 g untura/3 linguri ulei de masline

100 g ceapa uscata

 20 fire de ceapa verde

20 fire de usturoi verde

otet sau zeama de lamaie

cateva legaturi de marar si patrunjel verde

50 g bulion

o lingura de faina

piper, sare

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie bucati, se sareaza si se prajeste cu putina untura. Dupa ce carnea s-a prajit putin, se scoate intr-un vas, iar in untura ramasa se caleste ceapa taiata marunt, se adauga faina si se prajeste pana se rumeneste putin, se adauga bulionul si se stinge cu apa calduta.

Se rastoarna totul peste carnea prajita si se fierb impreuna pana cand se inmoaie carnea, apoi se adauga restul de ingrediente – ceapa verde, usturoiul verde, verdeturile. Se adauga, dupa gust, sare, piper, si se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute, dupa care se adauga otet sau zeama de lamaie si se mai da intr-un clocot sau, daca mancarea este prea zemoasa, se introduce in cuptor ca sa mai scada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului