Retete de Paste

#tort fara lactate #tort fara gluten #tort fara zahar # tort morcovi #tort paste #tort

Tort pentru Paste cu morcovi si portocale! Fara zahar, lactate si gluten

Nu consumi zahar, lactate sau gluten, insa visezi la un tort delicios pentru masa de Paste? Avem reteta perfecta de tort de morcovi si portocale! Se prepara usor si este foarte sanatoasa!  

Ai nevoie de: 

  • 4 portocale
  • 10 morcovi
  • indulcitor stevia (optional)
  • 6 oua
  • 500 g faina fara gluten (100 g faina de orez, 100 g faina de porumb, 50 g pudra de migdale) + doua lingurite de psyllium
  • 250 ml lapte de migdale (poti folosi si alt lapte vegetal daca doresti)
  • 200 ml ulei de porumb (il poti inlocui cu ulei de cocos sau de avocado)
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • scortisoara
  • nucsoara  

Spala portocalele si morcovii si curata-le de coaja. Morcovii se rad prin razatoarea mare. Rade prin razatoarea mica coaja de portocala, apoi curata fructele de coaja ramasa, taie-le felii si sciate-le samburii. 

Intr-un blender, amesteca portocalele cu stevia si uleiul de porumb. Adauga apoi laptele de migdale si ouale si continua sa mixezi pana la omogenizare. 

Separat, intr-un bol incapator adauga amestecul de faina fara gluten, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si nucsoara dupa gust. Amesteca totul pana la omogenizare, apoi toarna compozitia umeda peste si o lingurita din coaja de porrtocala rasa. Amesteca bine pana la omogenizare, iar la final incorporeaza si morcovii rasi.

Adauga aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace tortul timp de 45-60 de minute la 180oC. Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul.

Intre timp pune o 500 ml de apa la fiert. Adauga in aceasta o jumatate de fiola de esenta de vanilie si putin indulcitor (in functie de cat de dulce vei sa fie tortul). Dupa ce da in clocot adauga coaja rasa de portocala si amesteca bine. Lasa  totul sa stea asa timp de doua-trei minute, apoi strecoara totul si opreste siropul.

Cand tortul este gata, scoate-l pe un gratar si lasa-l sa se raceasca complet. La final insiropeaza-l cu siropul pregatit anterior. Il poti decora cu fructe si frisca vegetala.

Sursa foto: homestratosphere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare