- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Salata cu mere si nuci pecan caramelizate
Sursa foto: pinterest.com
Ingrediente:
Pentru nucile pecan:
- 100g zahar brun
- ¼ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita sare
- 2 linguri apa
- 200 g nuci pecan
Pentru salata:
- 500 g amestec de salata
- 2 mere, taiate felii (de preferat mere acre)
- 120 g branza cu mucegai albastru, sfaramata
- 60g merisoare uscate
Pentru dressing:
- 2 linguri otet de mere
- ½ ceapa, tocata foarte marunt
- ½ lingurita mustar (de preferat de Dijon)
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
Cum se prepara:
Incepe prin a prepara nucipe pecan. Intr-o tigaie nonaderenta adauga zaharul, scortisoara, sarea si apa. Amesteca totul la foc mediu, pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga nucile pecan.
Amesteca totul foarte bine pana cand sunt bine invelite in sos. Daca sosul este inca apos, continua sa calesti nucile pana cand acesta devine lipicios si se prinde foarte bine de ele. Cand sunt gata, indeparteaza tigaia de pe foc si rastoarna nucile pe o tava tapetata cu hartie de de copt. Separa-le rapid una de alta pentru a nu se lipi cand se racesc.
Intr-un bol adauga amestecul de salata. Peste aceasta asaza feliile de mere, nucile pecan, branza sfaramata si merisoarele. Poti pastra salata la frigider pana in momentul servirii, daca nu o servesti imediat.
Intre timp, prepara dressingul. Adauga toate ingredientele pentru acesta intr-un bol incapator si amesteca foarte bine. Asezoneaza apoi cu sare si piper dupa gust.
Toarna dressingul peste salata in momentul servirii. In caz contrat, salata se va inmuia si va fi neapetisanta. Poti servi salata ca atare sau alaturi de crutoane.
Sursa foto principala: pixabay.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina