Salate

#Chef Liviu Balint #salata sprot #salata peste

Chef Liviu Balint: Salata cu sprot afumat, o reteta de neratat!

Astazi, Chef Liviu iti propune sa incerci salata cu sprot afumat. Este delicioasa, hranitoare si nu trebuie sa fii expert in bucataria moleculara ca sa ii dai de capat. Ba mai mult, ingredientele sunt de gasit oriunde, timpul de gatire este…cat ai spune peste, tot ce-ti ramane de facut este sa savurezi si sa te delectezi.

Pune pe lista ta de cumparaturi urmatoarele ingrediente: sprot afumat in ulei vegetal 170 g, fasole rosie 220 g, rosii cherry 150 g, ceapa rosie 160 g, ulei de masline 50 g, lamaie 30 g, o legatura de patrunjel.

Daca ai o tigaie teflonata la indemana, e ideal. Daca nu, gaseste un vas pentru gatit care sa nu arda mancarea, pentru ca va trebui sa calesti usor ceapa rosie, de preferat rondele in loc de cubulete, deoarece are un aport estetic mai mare.

Stoarce uleiul conservei de sprot si foloseste-l sa calesti extrem de usor ceapa. Adauga fasolea rosie si lasa totul la foc mic cateva minute. Este esential sa nu supra-gatesti ingredientele. Iei ceapa si fasolea de pe foc si le lasi la racit. Intre timp, prepara un sos din uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt. Taie sprotul in bucati nici mari si nici mici si apoi amesteca totul cu grija, sa nu pasezi prea tare preparatul. Voilà, salata este gata. Si, pentru ca vorbim despre o salata cum nu se poate mai sanatoasa, o poti savura la pranz, la cina sau chiar pe post de gustare intre mese. Pofta buna!

  •   2017-05-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii