Ingrediente pentru Baba Ganoush
- 3-4 vinete mari
- 2 catei usturoi
- suc proaspat sotors de la 1-2 lamai
- 3 linguri sos tahini
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri iaurt grecesc cu 10% grasime
- 1-2 frunze de menta, proaspata
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepara Baba Ganoush
Coace bine vinetele pe aragaz si curata-le de coaja. Lasa-le la scurs pe un tocator usor inclinat, timp de o ora.
Intre timp curata patrunjelul, spala-l bine si toaca-l marunt. Curata si usturoiul si piseaza-l foarte marunt.
Adauga vinetele in robotul de bucatarie impreuna cu usturoiul si mixeaza-le foarte bine pana obtii o pasta fina. Adauga apoi iaurtul, pasta de susan si verdeturile si mixeaza bine. Adauga treptat zeama de lamaie, dupa gust. Incorporeaza apoi uleiul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste Baba Ganoush
Baba Ganoushul se serveste rece, de la frigider, alaturi de lipie sau focaccia
Sursa foto: blenderbabes.com