Baba Ganoush este o reteteta arabeasca, asemanatoare cu celebra reteta de salata de vinete, romaneasca. Le diferentiaza doar consistenta cremoasa si aromele speciale zonei. In plus, este mult mai sanatoasa decat reteta romaneasca de salata de vinete, fiind ideala si pentru cei aflati la dieta.

Ingrediente pentru Baba Ganoush

  • 3-4 vinete mari
  • 2 catei usturoi
  • suc proaspat sotors de la 1-2 lamai
  • 3 linguri sos tahini
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 1-2 frunze de menta, proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara Baba Ganoush

Coace bine vinetele pe aragaz si curata-le de coaja. Lasa-le la scurs pe un tocator usor inclinat, timp de o ora.

Intre timp curata patrunjelul, spala-l bine si toaca-l marunt. Curata si usturoiul si piseaza-l foarte marunt.

Adauga vinetele in robotul de bucatarie impreuna cu usturoiul si mixeaza-le foarte bine pana obtii o pasta fina. Adauga apoi iaurtul, pasta de susan si verdeturile si mixeaza bine. Adauga treptat zeama de lamaie, dupa gust. Incorporeaza apoi uleiul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se serveste Baba Ganoush

Baba Ganoushul se serveste rece, de la frigider, alaturi de lipie sau focaccia

Sursa foto: blenderbabes.com

  •   2017-07-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii