Salata cu pui, cartofi si fasole verde se prepara repede si este foarte satioasa. Este ideala atat pentru cei care sunt la dieta, cat si pentru cei care isi doresc o salata usoara si savuroasa. Poate fi servita atat simpla, cat si cu lipie.
Ingrediente pentru salata cu pui, cartofi si fasole verde
- 400 grame cartofi rosii
- 200 grame fasole verde
- 250 grame carne de pui la gratar
- 1 ceapa rosie mica tocata
-
salata verde
- rucola
- sare.
Pentru dressing:
- 1 legatura patrunjel tocat
- 30 ml otet balsamic
- 10 ml suc de lamaie
- 10 grame mustar
- 10 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi tocat
-
sare
- piper.
Cum se prepara salata cu pui, cartofi si fasole verde
Fierbe cartofii intr-o cratita cu apa srata. Lasa pe foc pana da in clocot. Da focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 15 minute. Adauga fasolea si mai lasa la fiert timp de 5 - 10 minute. Scurge apoi cartofii si fasolea. Spala legumele sub jet de apa rece.
Taie cartofii in sferturi. Aseaza cartofii, fasolea, carnea de pui, ceapa, salata verde si rucola intr-un bol. Amesteca putin.
Pentru a prepara dressingul, amesteca intr-un bol otetul cu uleiul de masline, patrunjelul, sucul de lamaie, mustarul, usturoiul, sarea si piperul. Toarna apoi sosul peste salata. Amesteca bine.
Cum se serveste salata cu pui, cartofi si fasole verde
Salata de pui , cartofi si fasole verde se serveste imediat. O poti servi si cu lipie.