Salata antipasto este un aperitiv gustus, potrivit pentru a fi servit rece, in zilele de vara. Poti pregati acest fel de mancare si pentru a fi luat in pachetelul de serviciu.
Ingrediente pentru salata antipasto
- 1/2 cana ulei vegetal
- 3 linguri otet din vin alb
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/8 lingurita ardei iute rosu, tocat
- 1 lingurita sare
- 170 gr macaroane
- 1/5 cana parmezan ras
- 2 cani broccoli buchetele
- 100 gr salam
- 10 rosii cherry , injumatatite
- 1/2 cana branza mozzarella .
Cum se prepara salata antipasto
Pune pastele sau macaroanele in apa fiarta cu sare. Lasa-le sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi scurge-le bine.
Pune intr-un castron uleiul, otetul, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul. Adauga apoi macaroanele si amesteca bine. Adauga apoi parmezanul si amesteca iar. Da castronul la frigider pentru 2-3 ore.
Cum se serveste salata antipasto
Inainte de a servi salata, adauga buchetelele de broccoli, salamul si rosiile. Amesteca bine, apoi adauga mozzarella pe deasupra.