Salate

#aperitive craciun #retete craciun #carne #vita #salata de boeuf #legume

Salata boeuf de Craciun

este un preparat nelipsit de pe masa de sarbatori a romanilor. O poti prepara din orice iti place. De asemenea, poti folosi si carne de curcan sau de pui. Se serveste alaturi de alte aperitive, la masa de Craciun.
 

Ingrediente pentru salata de boeuf
 

  • 2 kilograme muschi de vita
  • 6 cartofi
  • 5 morcovi
  • 1 telina
  • 5 oua
  • 6 castraveti murati
  • 6 gogosari murati
  • masline
  • patrunjel
  • ulei
  • mustar
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara salata de boeuf
 

In oale diferite, pune la fiert carnea si legumele. Intr-o cratita mica fierbe si 2 oua. Cand sunt gata, legumele se taie in cubulete mici. Taie si castravetii si gogosarii murati. Intr-un bol mare amesteca legumele. Adauga si carnea taiata cubuletele.

Intr-un bol separat pregateste maioneza. Amesteca galbenusurile de la ouale fierte cu galbenusurile de la doua oua crude. Adauga o lingurita de mustar. Amesteca bine . Adauga treptat si uleiul si continua sa amesteci pana cand maioneza se ingroasa.

Amesteca trei sferturi din maioneza cu legumele si carnea tocate. Mai adauga sare si piper dupa gust. Aseaza compozitia pe un platou.

Decoreaza salata cu restul de maioneza, pe care o intinzi pe toata suprafata salatei. Apoi poti salata cu gogosari si murati si albusurile de . Mai poti orna si cu frunze de patrunjel si masline.
 

Cum se serveste salata de boeuf
 

Salata de boeuf se serveste ca atare, alaturi de alte aperitive, la masa de Craciun.

  •   2010-12-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii