Salate

#capsuni #ananas #banane #portocale #rodie #grapefruit

Salata cu capsuni si rodii

Salata cu capsuni si rodii este usoara si racoroasa, potrivita pentru zilele calde. Se prepara foarte repede si este sanatoasa. O poti servi cu menta proaspata sau o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru salata cu capsuni si rodii
 

Pentru salata:


Pentru sirop:

 

Cum se prepara salata cu capsuni si rodii
 

Pentru siropul pentru salata, taie rodiile in sferturi si scoate pulpa fructului. Scoate semintele cu grija. Aseaza toate semintele de rodie intr-un tifon curat si preseaza bine deasupra unui bol, astfel incat tot sucul sa se scurga in bol. Arunca apoi tifonul. Da bolul cu sucul de rodie la rece, peste noapte.

Intr-o cratita, pune la incalzit sucul de rodie, zaharul si sucul de lamaie. Lasa pe foc pana cand zaharul se divolza complet. Amesteca si mai lasa siropul pe foc pana isi reduce cantitatea si se ingroasa. Lasa apoi sa se raceasca.

Pentru a prepara salata de fructe , aseaza intr-un bol capsunile, ananasul, bananele, portocalele si grapefruitul. Deasupra toarna cateva linguri din siropul de rodie. Acopera bolul si da la rece pana cand servesti.
 

Cum se serveste salata cu capsuni si rodii
 

Salata cu capsuni si rodii se serveste rece, cu pulpa de rodie pe deasupra si cateva frunze de menta proaspata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare