Salata cu fenicul, grapefruit si ridichi este foarte usor de preparat si gustoasa. Este sanatoasa, potrivita atat pentu cei care tin post, cat si pentru vegetarieni . Se serveste simpla sau cu crutoane cu usturoi.
Ingrediente pentru salata de fenicul, grapefruit si ridichi
- 70 ml ulei de masline
- 20 grame seminte de fenicul, zdrobite usor
- 4 bulbi de fenicul
- 3 legaturi de ridichi
- 4 grapefruit rosu
- 1 catel de usturoi
-
sare
- piper.
Cum se prepara salata cu fenicul, grapefruit si ridichi
Incinge uleiul de masinle intr-o tigaie. Adauga semintele de fenicul. Lasa-le la calit pana capata o culoare galbuie si devin aromate. Ia semintele de pe foc si lasa-le sa se raceasca timp de 2 ore.
Intre timp, taie bulbii de fenicul in sferturi. Indeparteaza miezul. Taie apoi feniculul in felii subtiri. Transfera feliile intr-un bol. Taie ridichiile in felii si adauga-le in bolul cu fenicul.
Taie apoi grapefruitul in cubulete, pastrand sucul intr-un bol. Adauga grapefruitul peste ridichi si fenicul.
Strecoara apoi cu ajutorul unei site fine uleiul in care s-au calit semintele de fenicul. Zbrobeste usturoiul si amesteca-l cu putina sare. Transfera-l intr-un bol. Adauga sarea, piperul, uleiul cu fenicul si sucul de grapefruit.
Toarna apoi acest sos peste salata de fenicul si ridichi. Amesteca incetisor.
Cum se serveste salata cu fenicul, grapefruit si ridichi
Salata cu fenicul, grapefruit si ridichi se serveste ca atare. O mai poti servi si cu crutoane calite in usturoi.