Cartofii aurii sunt numai buni pentru o salata usoara de vara, parfumata cu ierburi aromatice. Foloseste ulei de masline asmatui, cimbru si tarhon pentru o aroma deosebita.
Ingrediente pentru salata de cartofi noi cu ierburi aromatice
- 900 gr cartofi
- ¼ cana otet din vin alb
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri frunze proaspete de asmatui
- ¼ cana frunze proaspete de cimbru, tocate
- 2 linguri tarhon taiat si cateva crengute
-
piper negru macinat
Cum se prepara salata de cartofi noi cu ierburi aromatice
Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu niste apa. Lasa-i la fiert, apoi da focul mai mic si fierbe-i pana cand poti sa-i strapungi cu usurinta cu un cutit. Scurge-i bine.
Pune intr-un castron otetul si sarea, apoi adauga uleiul, amestecand pana obtii o emulsie. Adauga ierburile aromatice si piperul. La final ar trebui sa obtii un sos vinaigrette .
Pune cartofii intr-un castron de salata, adauga peste ei sosul si amesteca bine. Garniseste salata cu crengute de tarhon.
Cum se serveste salata de cartofi noi cu ierburi aromatice
Se serveste imediat.