Una dintre placerile verii o constituie rosiile galbene. Combina-le cu tomatele obisnuite, rosii, adauga ceapa si ulei de masline si vei obtine un preparat usor si delicios.
Ingrediente pentru salata de ceapa si tomate galbene si rosii
- 700 gr tomate galbene si rosii, taiate
- 1 ceapa rosie taiata
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingurita sare
- 1/3 cana ulei de masline extravirgin
-
piper negru macinat, dupa gust
Cum se prepara salata de ceapa si tomate galbene si rosii
Cand tai rosiile, ai grija sa pastrezi si zeama care se scurge, pentru a o folosi in salata. Pune intr-un castron rosiile, ceapa, patrunjelul si sarea. Adauga piper dupa gust si amesteca bine.
Adauga apoi uleiul de masline si amesteca pentru omogenizare.
Da salata la frigider sau las-o sa stea pur si simplu pe masa, cam 10 minute, pentru a-si lasa aromele.
Cum se serveste salata de ceapa si tomate galbene si rosii
Se serveste simpla sau cu paine facuta in cuptor, crocanta. Se poate servi singura sau alaturi de alte mancaruri : branza, fripturi etc.