Salata de ciuperci marinate este un preparat usor si gustos, care se poate face rapid, in cateva minute. Daca iti plac ciupercile, incearca aceasta combinatie. Feliile subtiri de migdale prajite ii dau o aroma deosebita.
Ingrediente pentru salata de ciuperci marinate
- 400 grame ciuperci mici
- 1 legatura nasturel
- 1 legatura de sparanghel
- 150 grame ardei gras
- ½ cana fulgi de migdale prajite
- 1/3 cana ulei de masline extravirgin
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura zahar pudra
- 2 linguri pasta de tahini (pasta de susan)
- sare si piper dupa gust
Cum se prepara salata de ciuperci marinate
Rade niste coaja de lamaie si stoarce sucul. Pune-o impreuna cu uleiul si sucul de lamaie, cu usturoiul, zaharul, pasta de tahini, sarea si piperul intr-un castron. Amesteca bine, astfel incat ingredientele sa se combine. Din acest sos de salata sau dressing , ia o lingurita si pastreaza aceasta cantitate mica in alt vas.
In bolul cu dressing pune ciupercile si amesteca. Acopera cu un capac si da salata la frigider pentru 2 ore. Ar trebui ca in acest timp, ciupercile sa fi absorbit sosul.
Fierbe putin sparanghelul, pana devine fraged. Apoi scufunda-l in apa rece, usuca-l cu un prosop de hartie si taie-l pe diagonala in cateva bucati.
Salata se scoate din frigider si se adauga bucatile de sparanghel, ardeiul gras, nasturelul si migdalele. Amesteca bine.
Cum se serveste salata de ciuperci marinate
Salata se aseaza pe un platou pentru salata, se toarna peste ea dressingul care a fost pastrat (lingurita de sos) si se amesteca usor, apoi se serveste.