Salate

#salata #ciuperci #sparanghel

Salata de ciuperci marinate

Salata de ciuperci marinate este un preparat usor si gustos, care se poate face rapid, in cateva minute. Daca iti plac ciupercile, incearca aceasta combinatie. Feliile subtiri de migdale prajite ii dau o aroma deosebita.


Ingrediente pentru salata de ciuperci marinate
 


Cum se prepara salata de ciuperci marinate


Rade niste coaja de lamaie si stoarce sucul. Pune-o impreuna cu uleiul si sucul de lamaie, cu usturoiul, zaharul, pasta de tahini, sarea si piperul intr-un castron. Amesteca bine, astfel incat ingredientele sa se combine. Din acest sos de salata sau dressing , ia o lingurita si pastreaza aceasta cantitate mica in alt vas.

In bolul cu dressing pune ciupercile si amesteca. Acopera cu un capac si da salata la frigider pentru 2 ore. Ar trebui ca in acest timp, ciupercile sa fi absorbit sosul.

Fierbe putin sparanghelul, pana devine fraged. Apoi scufunda-l in apa rece, usuca-l cu un prosop de hartie si taie-l pe diagonala in cateva bucati.

Salata se scoate din frigider si se adauga bucatile de sparanghel, ardeiul gras, nasturelul si migdalele. Amesteca bine.
 

Cum se serveste salata de ciuperci marinate
 

Salata se aseaza pe un platou pentru salata, se toarna peste ea dressingul care a fost pastrat (lingurita de sos) si se amesteca usor, apoi se serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului