Salate

#retete salate #salata fasole somon #dressing rucola ansoa

Salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola

Somonul si fasolea capata un gust autentic si savuros atunci cand sunt luate prin invaluire de aroma intensa a fileurilor de ansoa si de gustul racoritor si inconfundabil al rucolei. Descopera un preparat exotic si sanatos intr-o salata unica de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola!

Ingrediente pentru salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola
 

  • 1 1/2 ceasca de baby rucola
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 2 conserve de fileuri de ansoa, tocate marunt
  • 1/3 ceasca de patrunjel proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1/4 ceasca ulei de masline extravirgin
  • 4 cesti de fasole boabe fierte si uscate (la temperatura camerei)
  • 1 lingura de ceapa salota tocata marunt
  • 250 g somon din conserva;
  • 3/4 ceasca de feliute subtiri de ridichi
  • 1 tulpina de telina mica si subtire, feliata
  • 4 frunze de salata verde (pentru decor)
  • 1 avocado feliat (pentru decor)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare pentru salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola

Baga in blender urmatoarele ingrediente: rucola, patrunjelul, sucul de lamaie, usturoiul, ansoa, ceapa si putina sare. Mixeaza-le bine pana se maruntesc, dar nu devin pasta. Apoi, cu blenderul pornit, adauga treptat uleiul, pentru a forma dressingul.

Intr-un bol maricel, amesteca fasolea, somonul, ridichile, telina, sarea si piperul, apoi adauga dressingul facut la blender si amesteca bine, dar fara a sfaramita ingredientele. Pune putin piper si gusta sa vezi daca mai este nevoie de sare.

Cum se serveste salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola

Salata de fasole si somon cu dressing de rucola si ansoa se serveste pe un platou acoperit cu frunze de salata verde, iar pe deasupra, se garniseste cu felii de avocado.

De asemenea, salata se mananca impreuna cu focaccia aromata cu ulei de masline si busuioc sau cu lipie calda.

Reteta este versatila, iar salata isi pastreaza savoarea si exotismul si daca adaugi alte ingrediente preferate in ea sau substitui ori scoti o parte din ele. Important este sa pastrezi fasolea, somonul, rucola si ansoa in reteta de baza, pentru a obtine gustul si combinatia delicioasa de arome.

Sursa foto: Kitchendaily.com

  •   2013-07-08
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.