Salate

#ceapa rosie #ceapa #condimente #retete #salate # salata de humus

Salata de humus cu ceapa rosie si condimente indiene

Salata de (naut) este foarte populara in bucataria libaneza, ea cunoscand diverse variante si adaptari. Humusul cu ceapa rosie si condimente indiene este gustarea ideala pentru o alaturi de prieteni, iar gustul sau inconfundabil cu siguranta va atrage numai laude.

Ingrediente pentru salata de humus cu ceapa rosie si condimente indiene

2 linguri ulei de masline

1 ceapa rosie, taiata solzisori

1 lingurita seminte de chimion

1 lingurita seminte de coriandru

1/2 lingurita seminte de fenicul

400 grame de naut din conserva (clatit si scurs)

1/2 lamaie (zeama)

1 lingura

1 lingurita sare

1-2 lingurite dulce

Cum se prepara salata de humus

Caleste ceapa tocata marunt intr-o tigaie in care ai pus 1 lingurita de ulei de masline. Asteapta pana cand devine moale si usor maronie, apoi ia-o de pe foc si las-o la racit.

Condimentele le prajesti timp de 2 minute, la foc mic, apoi le iei de pe foc si le macini pana devin pudra. Intr-un mixezi nautul, pasta de susan, pudra de condimente, sarea, ceapa rosie si zeama de lamaie, pana obtii o pasta fina.

Asezi totul intr-un bol, apoi decorezi cu ulei de masline si boia dulce.

Cum se serveste salata de humus

Servesti humusul cu bucati de lipie incalzita intr-o tigaie neaderenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului