Salata de (naut) este foarte populara in bucataria libaneza, ea cunoscand diverse variante si adaptari. Humusul cu ceapa rosie si condimente indiene este gustarea ideala pentru o alaturi de prieteni, iar gustul sau inconfundabil cu siguranta va atrage numai laude.
Ingrediente pentru salata de humus cu ceapa rosie si condimente indiene
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie, taiata solzisori
1 lingurita seminte de chimion
1 lingurita seminte de coriandru
1/2 lingurita seminte de fenicul
400 grame de naut din conserva (clatit si scurs)
1/2 lamaie (zeama)
1 lingura
1 lingurita sare
1-2 lingurite dulce
Cum se prepara salata de humus
Caleste ceapa tocata marunt intr-o tigaie in care ai pus 1 lingurita de ulei de masline. Asteapta pana cand devine moale si usor maronie, apoi ia-o de pe foc si las-o la racit.
Condimentele le prajesti timp de 2 minute, la foc mic, apoi le iei de pe foc si le macini pana devin pudra. Intr-un mixezi nautul, pasta de susan, pudra de condimente, sarea, ceapa rosie si zeama de lamaie, pana obtii o pasta fina.
Asezi totul intr-un bol, apoi decorezi cu ulei de masline si boia dulce.
Cum se serveste salata de humus
Servesti humusul cu bucati de lipie incalzita intr-o tigaie neaderenta.
#ceapa rosie #ceapa #condimente #retete #salate # salata de humus
Salata de humus cu ceapa rosie si condimente indiene
Salata de humus cu ceapa rosie si condimente indiene Salata de humus (naut) este foarte populara in bucataria libaneza, ea cunoscand diverse variante si adaptari. Humusul cu ceapa rosie si condimente indiene este gustarea ideala pentru o seara alaturi de prieteni, iar gustul sau inconfundabil cu siguranta va atrage numai laude.- 2012-02-15 2012-02-15
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului