Salate

#legume #ardei #ceapa #ciuperci #retete gratar

Salata de legume la gratar

Salata de legume la gratar este o salata delicioasa, potrivita pentru zilele de vara. Legumele marinate si caramelizate au o savoare deosebita. In combinati cu branza topita si feliile de paine prajita vei obtine un preparat special.

 

Ingrediente pentru salata de legume la gratar

 

  • 100 ml otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri oregano
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 2 ardei rosii
  • 8 ciuperci
  • sare
  • piper
  • 200 grame telemea
  • 4 felii de paine taraneasca
  • marar
  • patrunjel
  • busuioc.


Cum se prepara salata de legume la gratar

 

Amesteca otetul balsamic cu oregano si usturoi. Aseaza ceapa taiata, ardeii grasi taiati pe jumatate si ciupercile intr-o tava de copt. Peste ele toarna dressingul de otet. Amesteca totul bine, timp de 30 de minute. Incalzeste gratarul. Scoate legumele din tava si asezoneaza-le cu sare si piper si aseaza-le pe gratar.

Lasa-le timp de 5-6 minute, pana se coc pe ambele parti. Umple apoi ciupercile cu telemeaua si mai lasa la gratar pana cand telemeaua se topeste, aproximativ un minut. Coace apoi si feliile de paine. Intre timp amesteca ulei de masline cu sare, piper si 3 linguri si dressingul de otet balsamic. Adauga apoi mararul, pratrunjelul si busuiocul.

 

Cum se serveste salata de legume la gratar

 

Salata de legume la gratar se serveste pe un platou intins, cu paine prajita. Peste salata mai poti rade si parmezan.

Sursa foto : aww.ninemsn.com.au

  •   2010-07-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii