Salata de pui cu nuca si patrunjel este un preparat gustos, potrivit pentru a-l lua in pachetelul de serviciu. De asemenea, poti face aceasta salata pentru pranz sau cina.
Ingrediente pentru salata de pui cu nuca si patrunjel
- 100 grame nuca
- ulei de masline
- 4 bucati file piept de pui
- 85 grame masline verzi umplute cu feta si feliate
- 2 linguri coaja de lamaie rasa
- 1 legatura patrunjel
- 60 ml suc proaspat de lamaie
-
1 lingura ulei de masline extravirgin .
Cum se prepara salata de pui cu nuca si patrunjel
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pune nucile intr-o tava si da-le la cuptor pentru 7 minute, pana cand s-au prajit bine. Scoate-le, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le.
Pune putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si prajeste carnea de pui 10 minute, intorcand pe toate partile, pentru a se patrunde.
Amesteca intr-un castron nucile, coaja de lamaie si patrunjelul. Toarna apoi peste ele uleiul de masline si sucul de lamaie si amesteca bine.
Cum se serveste salata de pui cu nuca si patrunjel
Pune carnea si maslinele intr-un castron, apoi toarna peste ele compozitia din castron si amesteca bine.
Presara apoi nucile prajite.