Ingredinete:
- 3/4 cana quinoa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite ulei de masline
- 1/3 cana patrunjel tocat marunt
- 1 castravete mare
- sare
- piper
Cum se prepara:
Pune quinoa intr-o oala nonaderenta cu o cana si jumatate de apa fierbinte. Acopera vasul si lasa quinoa sa fiarba la foc mic, timp de 10-12 minute sau pana cand absoarbe apa. Pune quinoa intr-o sita, clateste cu un jet de apa rece si lasa totul la scurs
Intre timp spala bine castravetele, curata-i coaja si taie-l cat de marunt poti.
Intr-un vas incapator adauga uleiul si sucul de lamaie. Asezoneaza totul cu sare si piper si adauga patrunjelul si castravetele. Amesteca totul foarte bine. Daca ti se pare ca nu este suficient de acru ai poti adauga zeama de lamaie.
Adauga apoi quinoa si amesteca bine pana se combina toate aromele.
Cum se serveste:
Salata de quinoa cu patrunjel se serveste rece, ca atare, sau poate fi servita alaturi de o friptura la gratar.