Salata de ridichi si sparanghel este un preparat potrivit pentru zilele de primavara. Colorata si proaspata, poate fi servita simpla sau ca o garnitura pentru friptura sau creveti facuti pe gratar.
Ingrediente pentru salata de ridichi si sparanghel
- 1 legatura de sparanghel, taiat
- 1 legatura de ridichi, taiate
- ½ lingurita ghimbir proaspat, ras
- 2 linguri ceapa, taiata
- 2 linguri otet alb
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite ulei de rapita
-
1 lingurita ulei de susan
Cum se prepara salata de ridichi si sparanghel
Umple o oala cu apa si pune-o la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, scufunda sparanghelul in ea, cam un minut. Apoi scoate-l, da-l printr-un jet de apa rece pentru a stopa procesul de fierbere , sterge-l si pune-l deoparte.
Amesteca intr-un castron otetul, sosul de soia, uleiul de rapita, uleiul de susan si ghimbirul. Adauga apoi sparanghelul, ridichile si ceapa. Amesteca bine, sa se combine toate ingredientele.
Cum se serveste salata de de ridichi si sparanghel
Se serveste imediat.