Salata de spanac cu rubarba este racoroasa si parfumata, potrivita pentru cinele usoare de vara. Se prepara repede si este foarte gustoasa. O poti servi si cu cateva frunze de menta tocate.
Ingrediente pentru salata de spana cu rubarba
- 4 tije de rubarba, feliate
- 50 grame zahar
- 20 ml otet balsamic
- 20 de frunze de spanac proaspat
- 60 ml ulei de masline
- 10 grame seminte de pin
- sare
-
piper.
Cum se prepara salata de spanac cu rubarba
Spala bine rubarba si spanacul. Intr-o cratita amesteca rubarba cu zaharul. Adauga si putina apa. Lasa pe foc pana da in clocot.
Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert 5 minute. Ia rubarba de pe foc si scurge-o printr-o sita. Pastreaza rubarba.
Sucul scurs de la rubarba amesteca-l pe foc cu otetul, sarea si piperul. Lasa pe foc pana da in clocot si apoi mai lasa la foc mic pana cantitatea de suc se reduce la jumatate. Adauga apoi uleiul de masline si amesteca bine.
Pe un platou aseaza spanacul. Orneaza cu rubarba fiarta. Stropeste cu sosul de rubarba.
Cum se serveste salata de spanac cu rubarba
Salata de spanac cu rubarba se serveste garnisita cu seminte de pin.