Ingrediente pentru salata cu creveti si legume
- 2 cepe mici, rosii
- 3 ardei grasi, verzi
- 1 lingura ulei de maline
- 2 lingurite pudra de ardei iute
- 4 ridichi
- 1 lime
- 1 avocado
- 450g creveti decorticati
- 1 punga mix de salate
Cum se prepara salata cu creveti si legume
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Taie ceapa si ardeii julienne. Adauga-le intr-un castron impreuna cu crevetii si presara peste ele pudra de chili si uleiul de masline. Amesteca foarte bine. Asezoneaza cu sare dupa gust. Adauga legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa crevetii in castron. Coace legumele timp de 20 de minute. Scoate tava din cuptor, adauga crevetii in aceasta si continua sa coci totul timp de 5 minute.
Cat timp legumele si crevetii se racesc taie ridichile felii. Curata avocado si taie-l si pe aceste felii, pe lungime. Adauga-le impreuna intr-un castron si, peste acestea, adauga zeama de lime. Amesteca usor pentru a nu sfarama avocado.
Intr-un castron incapator aduga mixul de salata si toarna peste aceasta zeama de lime ramasa. Asezoneaza cu sare dupa gust. Adauga peste salata ridichile si avocado. Amesteca usor, apoi adauga crevetii si legumele coapte.
Serveste salata cu creveti si legume imediat, alaturi de crutoane de paine.
Sursa foto: goodhousekeeping.com