Cand vrei sa pregatesti o salata si ai in casa cateva fructe de vara , nu ocoli reteta de salata de vara cu pui si sos vinaigrette cu zmeura. Amestecul de pui cu fructe si sosul vinaigrette cu un plus de zmeura ii vor da salatei o savoare deosebita.
Ingrediente pentru salata de vara cu pui si sos vinaigrette cu zmeura:
- 500 de grame de salata verde
- 3,5 cani pui pregatit (prajit la gratar, copt sau prajit in ulei, dupa preferinta )
- 1 cana de pastai de fasole verde dulce, bine coapta (proaspata sau ambalata – inghetata sau de la borcan)
- 1 cana afine proaspete
- 1 cana zmeura proaspata
- 1 tulpina de telina, taiata in feliute subtiri
- 0,25 cana ulei de masline
- 3 linguri de otet balsamic
- 1 lingura de zmeura de la conserva, fara seminte
- 0,5 lingurita sare
- 0,5 lingurita piper
- 0,5 lingurita concentrat-praf de ceapa
-
0,25 cani migdale prajite si taiate felii.
Cum se prepara salata de vara cu pui si sos vinaigrette cu zmeura:
Intr-un bol mare pune frunzele de salata, puiul, pastaile, fructele si telina. Separat, intr-un castron, amesteca uleiul, otetul, conserva de zmeura, sarea, praful de ceapa si piperul. Toarna deasupra salatei si amesteca usor pentru ca sosul sa ajunga peste tot.
Pune deasupra migdalele.
Cum se serveste salata de vara cu pui si sos vinaigrette cu zmeura:
Se serveste imediat. O poti servi cu paine prajita.
Sursa foto : outworkingout.wordpress.com