salata de vinete cu linte si patrunjel este un preparat gustos, cu ingrediente interesante, care realizeaza impreuna un fel de mancare inedit. Daca iti plac salatele si vrei sa incerci ceva nou, aceasta poate fi reteta potrivita.


Ingrediente pentru salata

 

  • 4 vinete mici, taiate felii;
  • ulei de masline extravirgin;
  • 250 gr rosii cherry;
  • 1 catel de usturoi, tocat;
  • 1/4 lingura paprika;
  • 1/2 lamaie;
  • 1/2 cana iaurt;
  • 400 gr linte , scursa;
  • 1/2 cana seminte de pin, prajite;
  • 1/2 cana patrunjel;
  • 70 gr frunze baby spanac;
  • lipie .


Cum se prepara salata


Unge feliile de vinete cu ulei si pune-le intr-o tava, cu rosiile. Da-le la cuptor, sub grill si tine-le cam 4 minute. Scoate rosiile. Intoarce vinetele si coace-le inca 3 minute, apoi scoate-le.

Amesteca usturoiul, paprika, sucul de la lamaie si iaurtul. Adauga sare si piper dupa gust. Amesteca vinetele, rosiile, lintea, semintele de pin, patrunjelul si spanacul. Adauga sare si piper. Toarna dressingul.


Cum se serveste salata


Se serveste cu lipie.

Sursa foto: thefooddoctor.wordpress.com

  •   2011-11-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii