Salate

#vinete #salata de vinete #salata # vinete tocate #Baba Ghanouj

Salata de vinete tocate Baba Ghanouj

salata de vinete Baba Ghanouj constituie un fel de mancare specifica regiunii Levantului, precum Siria, Iordania, Cipru sau Israel. Acest tip de salata se aseamana cu modul romanesc de preparare a vinetelor. Baba Ghanouj se serveste in general cu lipie si cu bucatele de fistic .

 

Ingrediente pentru salata de vinete

 

  • 2 vinete medii;
  • 4 catei de usturoi, cu coaja;
  • 1/4 cana suc de lamaie;
  • 2 linguri tahini (pasta de susan);
  • 1 1/4 lingurita sare;
  • ulei de masline extravirgin ;
  • sumac sau fistic taiat.

 

Cum se prepara salata de vinete


Incinge gratarul si coace vinetele cam 10 minute. Infige usturoiul in bete pentru frigarui si pune-l pe gratar cam 8 minute, intorcandu-l o data.

Decojeste vinetele si usturoiul dupa ce acestea s-au racit. Pune apoi miezul intr-un blender si proceseaza. Adauga suc de lamaie, tahini si sare. Proceseaza din nou pana cand obtii o pasta fina.


Cum se serveste salata de vinete


Pune compozitia intr-un castron, stropeste cu ulei de masline si presara apoi cu sumac sau cu fistic. Serveste cu lipie proaspata.

Sursa foto: applepiepatispate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete