salata de vinete Baba Ghanouj constituie un fel de mancare specifica regiunii Levantului, precum Siria, Iordania, Cipru sau Israel. Acest tip de salata se aseamana cu modul romanesc de preparare a vinetelor. Baba Ghanouj se serveste in general cu lipie si cu bucatele de fistic .

 

Ingrediente pentru salata de vinete

 

  • 2 vinete medii;
  • 4 catei de usturoi, cu coaja;
  • 1/4 cana suc de lamaie;
  • 2 linguri tahini (pasta de susan);
  • 1 1/4 lingurita sare;
  • ulei de masline extravirgin ;
  • sumac sau fistic taiat.

 

Cum se prepara salata de vinete


Incinge gratarul si coace vinetele cam 10 minute. Infige usturoiul in bete pentru frigarui si pune-l pe gratar cam 8 minute, intorcandu-l o data.

Decojeste vinetele si usturoiul dupa ce acestea s-au racit. Pune apoi miezul intr-un blender si proceseaza. Adauga suc de lamaie, tahini si sare. Proceseaza din nou pana cand obtii o pasta fina.


Cum se serveste salata de vinete


Pune compozitia intr-un castron, stropeste cu ulei de masline si presara apoi cu sumac sau cu fistic. Serveste cu lipie proaspata.

Sursa foto: applepiepatispate.com

  •   2011-11-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii