Tabbouleh este o salata racoroasa, potrivita pentru zilele caniculare de vara, originara din Liban. Ingredientele de baza ale acestei salate sunt patrunjelul , graul, rosiile si ceapa. In cultura araba, este servita ca , alaturi de salata verde. Aceasta salata este foarte sanatoasa, gustoasa si foarte usor de preparat.

 

Ingrediente pentru tabouleh

 

 

Cum se prepara tabouleh

 

Bulgurul se obtine din grau fiert, uscat in si apoi sfaramat. Se foloseste ca ingredient principal la prepararea unor feluri de mancare precum supe sau pilafuri. Bulgurul se gaseste in special in magazinele si macelariile arabesti, dar si in unele supermarketuri , la preturi accesible, de 10-15 lei punga de 500 de grame.

Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa tii bulgurul la inmuiat timp de doua ore, in apa rece. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti pune bulgurul intr-un vas cu apa, in cuptorul cu microunde , timp de 2 minute. Graul se va inmuia, insa isi va pierde o parte din proprietati benefice organismului.

Intre timp, cat se inmoaie bulgurul, spala bine patrunjelul si ceapa, pe care apoi le tai foarte fin. Rosiile se curata de pielita si se taie foarte marunt, in cubulete mici. Cand bulgurul s-a inmuiat suficient, scurge-l de apa foarte bine. Aseaza toate ingredientele intr-un bol, adauga uleiul de masline si sucul de lamaie si amesteca-le foarte bine. Adauga sare si piper.

 

Cum se serveste tabouleh

 

Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, , kebab si preparate din carne la gratar, condimentate. Salata poate fi consumata imediat sau o poti tine cateva minute la frigider.

Sursa foto : katemcdonald.wordpress.com

  •   2010-06-16
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.