Daca iti plac salatele si te atrag culorile lor proaspete si apetisante, atunci incearca o salata multicolora. Este deosebit de atractiva, gratie mixului de ingrediente si poate fi folosita cu succes, ca garnitura la un gratar de pui.

Ingrediente pentru 4 persoane

 

  • 2 ardei grasi , taiati bucati
  • 2 bucati de broccoli, taiate
  • un morcov ras
  • o ridiche feliata
  • o jumatate de cana de dressing din suc de portocale si oregano
  • 1 lingurita de ceapa rosie, feliata.

 

Cum se prepara salata multicolora

 

Intr-un bol mare, se pun ardeii, broccoli, ridichea, morcovul si ceapa. Se toarna apoi dressingul peste ingrediente si se amesteca.

Pentru realizarea sosului din portocale si oregano (dressingul de salata), ai nevoie de: o jumatate de lingurita de coaja de portocala , o jumatate de cana de suc de portocale, proaspat stors, un sfert de cana de otet de mere, 1 lingura de ulei de masline extravirgin , 2 linguri de portocala proaspata, taiata si un sfert de lingura de portocala uscata, o lingura de mustar de dijon, jumatate de lingura de sare si tot atat de piper.

Cum se serveste salata multicolora

 

Salata se poate lasa la frigider, pana in momentul servirii. Se serveste in boluri sau in farfurii plate. Poate fi o garnitura potrivita pentru mancarurile usoare, precum gratarul de pui.

  •   2010-01-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii