Salata Nicoise este o salata potrivita pentru a fi consumata vara. Este usor de preparat, deoarece necesita doar cateva alimente.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 4 – 5 cartofi
- 2 – 3 rosii medii
- O conserva cu ton (de preferat bucati, nu maruntit)
- 2 oua
- Cateva frunze de arugula sau salata verde
- Un praf de sare.
Cum se prepara salata Nicoise:
- Intr-un bol se pun cateva frunze de salata si cateva frunze de arugula.
- Bucatile de ton se adauga si ele in bol.
- Rosiile se taie rondele (sau orice alta forma – dupa preferinta ) si se pun in bol.
- Cele doua oua si cartofii se pun la fiert.
- Dupa ce ouale si cartofii au fiert, se curata, se taie in bucati si se adauga in bol.
- Peste salata se adauga un praf de sare.
Cum se serveste salata Nicoise:
- Salata Nicoise se serveste rece, simpla, eventual cu putina maioneza.