Ingrediente pentru salata ruseasca cu hering si sfecla
- 500 g hering afumat
- 2 cepe albe, mari
- 300 g morcovii
- 300 g cartofi
- 400 g sfecla
- 6 oua
- 1 borcan de maioneza
- 1 legatura marar
Cum se prepara salata ruseasca cu hering si sfecla
Pune legumele la fiert, in vase separate, cu putina sare. Cand s-au fiert, rade-le pe razatoarea mare si adauga-le intr-un bol incapator, pastrand separat, trei linguri de sfecla rasa.
Taie si pestele marunt si ceapa julienne si adauga-le peste legume. Sfarama ouale cu o furculita si toaca mararul marunt si pune-le peste legume. Amesteca totul foarte bine.
Intr-un blender, adauga 100 g de maioneza si trei linguri de sfecla. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga restul de maioneza peste legume. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca doresti sa-i dai o tenta acrisoara, adauga putina zeama de lamaie.
Asaza salata in boluri incapatoarea si niveleaz-o bine. Deasupra adauga maioneza cu sfecla. Poti orna salata dupa preferinta cu marar sau legume.
Sursa foto: dw.com