Salata vietnameza de taitei este un preparat asiatic picant si aromat, facut cu ardei iute, menta si coriandru.


Ingrediente pentru salata vietnameza de taitei

  • 200 gr taitei de orez
  • 1 lingura suc de lime
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 ardei iute rosu, taiat fin
  • 2 cani muguri de fasole, taiati
  • 3/4 cana menta proaspata taiata
  • 3/5 cana frunze de coriandru, tocate
  • 1/4 ceapa rosie mica, feliata
  • 1/2 cana arahide prajite


Cum se prepara salata vietnameza cu taitei

Fierbe apa intr-o oala. Pune taiteii intr-o cratita si toarna peste ei apa fiarta. Lasa-i sa stea 5 minute, apoi scurge-i bine. Clateste taiteii cu apa rece si scurge-i din nou.

Intr-un castron, pregateste dressingul pentru salata. Amesteca sucul de lime, zaharul si ardeiul iute.

In bolul de salata, pune taiteii, mugurii de fasole, menta, coriandrul, arahidele si ceapa. Toarna dressingul si amesteca pentru omogenizare.


Cum se serveste salata vietnameza cu taitei

Salata vietnameza se serveste ca atare sau cu felii de ceapa prajita pe deasupra.

Sursa foto: realfood.tesco.com
 

  •   2012-11-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.