Salata de pui cu bacon si avocado
Foto: cafedelites.com
Ingrediente necesare:
Pentru dressing si marinare:
- 1 treime de cupa de miere
- 3 lingurite de mustar cu bob intreg
- 2 lingurite de mustar Dijon
- 2 lingurite de ulei de masline
- 2 lingurite de otet de mere
- 1 lingurita de ustoroi pisat
- Sare
- 4 bucati de pui dezosat si fara pielita (piept sau copane)
Pentru salata:
- 1 patrime de cupa de bacon fara grasime si taiat bucatele
- 4 bucati de salata romana cu frunzele spalate
- 1 cupa cu rosii taiate mici sau struguri
- 1 avocado mare
- Porumb
- 1 patrime de cupa de ceapa rosie taiata
Cum se prepara:
- Se amesteca toate ingredientele de la sosul pentru marinat, care este si dressing. Se ia jumatate si se marineaza puiul, care se lasa minim doua ore. Restul pe pune la frigider intr-un bol.
- Se ia o tigaie incalzita mediu si se pune ulei de masline. Se prajesc bucatile de pui pana cand devin rumene. Apoi se pun la racit intr-o farfurie.
- In aceeasi tigaie cu un pic de ulei de masline se frige si baconul.
- Se amesteca ingredientele pentru salata si se pune si puiul si baconul in acelasi bol.
- Se adauga un pic de apa in dressing si apoi se amesteca in salata pentru un gust desavarsit.
Salata de pui cu piersici
Foto: cookingclassy.com
Ingrediente:
Pentru puiul cu busuioc la grill:
- Piept de pui
- Ulei de masline
- Busuioc
- Usturoi
- Suc de lamaie
- Sare si piper
Pentru dressingul balsamic:
- Ulei de masline
- Otet balsamic alb
- Miere
- Dijon mustar
- Sare si piper
Pentru salta de piersica:
- Mix de salate cu frunze de vara
- Piersici proaspete
- Porumb
- Nuci taiate pecan
- Ceapa rosie
- Branza de capra
Preparare a salatei cu pui grill si a celei de piersici:
- Se marineaza puiul intre 2 si 5 ore. Apoi se pune la grill si se taie si lasa la racit.
- Se amesteca ingredientele pentru sosul balsamic si se pun intr-un bol separat.
- Se amesteca toate ingredientele pentru salata cu piersici si se pun intr-un col mare.
- Se amesteca toate ingredientele: salta de piersici, puiul cu busuioc grill si sosul balsamic alb cu mustar si cu miere. Se pun la servit in portii individuale in boluri mai mici cu un pic de sos de decor pus in mijloc. Pofta buna!